ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

gastronomikon-mitilini

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩς 2 & ΕΡΜΟΥ 162 έναντι Μητροπόλεως
MITILINI
81100
2251-301792
stilianoslazaris@gmail.com

Μανιταρόσουπα για τον χειμώνα

2014-11-22 18:56

Υλικά (για 4 άτομα)

40γρ. αποξηραμένα blazei

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 «καρυδάκι» φρέσκο βούτυρο

Λίγο καλό κονιάκ ή κόκκινο κρασί

7-8 στήμονες σαφράν

Λίγα κλωνιά μαϊντανό ή λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο

1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο ( αλανιάρικο)

Αλάτι

 

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αφού τα ξεπλύνουμε κάτω από την βρύση.

Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε το κονιάκ και τα ανάβουμε- με την φωτιά κάνουν κρούστα απέξω). Σουρώνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο . Ρίχνουμε το ζωμό στα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Στο μισό περίπου χρόνο ρίχνουμε το αλάτι και το σαφράν και μια δύο πατάτες ( αν η σούπα μας φανεί πολύ αραιή) καλύτερα όμως να τις αποφύγουμε.

ΑΥλικά (για 4 άτομα)

40γρ. αποξηραμένα blazei

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 «καρυδάκι» φρέσκο βούτυρο

Λίγο καλό κονιάκ ή κόκκινο κρασί

7-8 στήμονες σαφράν

Λίγα κλωνιά μαϊντανό ή λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο

1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο ( αλανιάρικο)

Αλάτι

Μανιταρόσουπα για τον Χειμώνα.html (167749)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αφού τα ξεπλύνουμε κάτω από την βρύση.

Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε το κονιάκ και τα ανάβουμε- με την φωτιά κάνουν κρούστα απέξω). Σουρώνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο . Ρίχνουμε το ζωμό στα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Στο μισό περίπου χρόνο ρίχνουμε το αλάτι και το σαφράν και μια δύο πατάτες ( αν η σούπα μας φανεί πολύ αραιή) καλύτερα όμως να τις αποφύγουμε.

Αν θέλουμε να κάνουμε την σούπα βελουτέ , την περνάμε από τον μπλέντερ και την σουρώνουμε.

Την ξαναζεσταίνουμε στην φωτιά με το βούτυρο, για να γίνει αφράτη. Την πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή λίγο σκόρδο και την σερβίρουμε.

 ν θέλουμε να κάνουμε την σούπα βελουτέ , την περνάμε από τον μπλέντερ και την σουρώνουμε.

Την ξαναζεσταίνουμε στην φωτιά με το βούτυρο, για να γίνει αφράτη. Την πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ή λίγο σκόρδο και την σερβίρουμε.